Om AL VI

Hei!
Jeg er Janicke. Det er jeg som gir deg AL VI. For det er det AL VI betyr: Til deg.

Jeg liker det enkle og elegante. Det delikate. Jeg inspireres av vakre farger, det kan være en stemning eller et spesielt lys i naturen jeg får lyst til å gjenskape.

Den skapende prosessen fascinerer meg. Det er når jeg kjenner på skapergleden og kreativitetens magiske verden at jeg er i kontakt med noe større. Jeg glemmer tid og sted, jeg kjenner at jeg lever. Veien er en del av målet, hvor resultatet ofte blir mer spennende enn man kunne se for seg på forhånd.

Fra jeg var barn har det kreative bodd i meg. Farmor lærte meg å strikke da jeg var fem, og mor lot meg låne symaskinen når jeg ville. Noe av det beste jeg visste var når hun tok meg med i stoffbutikker, der vi kjøpte stoffer jeg kunne sy det jeg ønsket av. Jeg sydde mine egne klær, men også mye til andre. Gleden over vakre stoffer, farge og mønstre er like sterk for meg i dag.

Min kjærlighet til naturen gjør at jeg vil gi noe tilbake til den. Derfor er alle mine klær kortreiste, og jeg bruker så langt det er mulig miljøvennlige råvarer, som naturen tar tilbake med glede.

Janicke Ronæss

Filtmaker

Utstilling «Kontrast» i Hamar kulturhus sommer 2019

Medlem av Norske Filtmakere

Husflidhåndverker

Har jobbet som lærer i kunst og håndverk i 10 år i Stavanger kommune

Underviser innvandrere i strikking to dager i uken på Varatun gård, Sandnes kommune